NERIJEŠENI SUKOBI

Slavna glumica poslije razvoda: "Smišljao zavjeru s drugima da sakrije svoju zaradu"

Naime, Džena je preko medija, u aprilu 2018. godine, saznala da njen u to vrijeme i dalje zakoniti muž ima djevojku

Džena Devan i Čening Tejtuma. AP

D. R.

4.5.2024

Razvod poznatih uvijek napravi pometnju, a tako je bilo i kada se raspao brak Džene Devan (Jenna Dewan) i Čeninga Tejtuma (Channing Tatum).

Brak bivših partnera, Džene Devan i Čeninga Tejtuma, trajao je od 2009. do 2019. godine. Mnogi su smatrali da je njihova ljubav jaka, stekli su onaj čuveni, a sve više i nezahvalan epitet savršenog para.

Djelovali su veoma zaljubljeno u javnosti, pa je raskid došao kao grom iz vedra neba – za javnost.

Sada, šest godina nakon razilaženja, Čening Tejtum se bori protiv zahtjeva svoje bivše supruge za većim dijelom profita od njegovih filmova o "Magic Mike" vrijednog milijardu dolara.

Sporni film

Ona tvrdi da je Tejtum tajno smišljao zavjeru s drugima da sakrije svoju zaradu od franšize o striperima koja je nastala kada su njih dvoje još bili u braku.

Ali u novim sudskim dokumentima koje je ekskluzivno otkrio Daily Mail, 44-godišnja zvijezda žestoko osporava optužbe.

- Uvijek sam se slagao da ona ima interes u svojini "Magic Mike" i povezanim entitetima. Nikada nisam poricao njen dio imovine ili prihoda u zajednici. Njene tvrdnje da sam “u dosluhu s trećim licima” potpuno su netačne. Ona je imala potpun pristup svim našim finansijskim podacima za sve aktivnosti tokom našeg braka i od razvoda. Nastavljam da joj dostavljam novosti u vezi sa finansijskim pitanjima "Magic Mikea” - rekao je Tejtum.

Iako je par zvanično razveden u novembru 2019. godine, pitanja koja uključuju zaradu od filmova "Magic Mike", podjelu imovine, izdržavanje supružnika i izdržavanje njihove desetogodišnju kćerku Everli ostaju neriješena uprkos godinama pravnih bitaka.

Dodatna novčana imovina

Glumica je podnijela zahtjev u kojem traži od Vrhovnog suda Los Anđelesa da se pitanje prihoda "Magic Mike" razdvoji, što znači da će to biti riješeno na suđenju odvojeno od ostalih pitanja.

Tejtum se u međuvremenu protivi razdvajanju i želi da se svi njihovi sporovi riješe zajedno.

- Imali smo kratkoročni brak od osam godina i osam mjeseci i razdvojili smo se prije više od šest godina. Devan je počela da živi sa svojim vjerenikom ubrzo nakon našeg razvoda prije pet i po godina. Ona radi, može da doprinese sopstvenoj imovini i dobiće polovinu zajedničke imovine, ostatke i autorske naknade i prihode od drugih investicija. Ona će takođe imati značajan prihod od ulaganja od gotovine koju je dobila tokom našeg razvoda. Dobila je milione dolara u gotovini. Dobiće dodatnu novčanu imovinu kada se podijeli ostatak naše imovine i završi računovodstvo nakon razdvajanja. Nema, niti je ikada bilo, naloga za privremeno izdržavanje supružnika. Vjerujem da ona sada od mene traži podršku supružnika kako bi dodatno odložila naše finansijsko poravnanje - istakao je glumac, prenosi Žena blic.

Glumac imao aferu

Podsjetimo se da se prije razvoda desio još jedan šok za glumicu.

Naime, Džena je preko medija, u aprilu 2018. godine, saznala da njen u to vrijeme i dalje zakoniti muž ima djevojku – pjevačicu Džesi Džej. Bilo je to prije nego što su predali papire za razvod.

- Bila sam u avionu sama, kada sam saznala za njegovu novu vezu. Bila sam zatečena - napisala je glumica u svojim memoarima “Gracefully You: Finding Beauty and Balance”.

Šuškalo se čak da je Tejtum romansu sa Džesi počeo dok je još trajala njegova veza sa Dženom (prije nego što su se rastali).

Poslije emotivnog kraha Džena Devan je našla drugu sreću pored glumca Kazija.

Tejtum je sada sa glumicom Zoi Kravis, ljubav sa Dežsi Džej bila je kratkog vijeka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.