UPLAŠILO POSJETIOCE

Misteriozno stvorenje se pojavilo na jednoj plaži u Budvi: "Nemojte ih dodirivati golim rukama, otrovni su"

Nikako nemojte pokušavati da bodljice maknete rukama ili pincetama jer su bukvalno kao guba – ostaju svugdje i lijepe se, naveo je jedan od pratilaca

Jedna od plaža u Budvi. Kurir

Z. K.

5.5.2024

Na Instagram stranici Podgorički vremeplov, objavljena je slika misterioznog stvorenja nastala na jednoj plaži u Budvi koje je mnoge posjetioce uplašilo.

- Slovenska Budva. Ako ima biologa, ko zna šta je ovo. Više komada na obali - navodi se u opisu posta.

Prema jednom od komentara, navodno se najvjerovatnije radi o vatrenom crvu te prilikom susreta sa njim, kupači moraju biti jako oprezni.

- Veoma otrovna vrsta morske gusjenice – Vatreni crv. Ako ga dotaknete, potrebno je zonu odmah izložiti veoma visokoj temperaturi jer se otrov sa bodljica brzo širi i može izazvati bol poput opekotine, temperaturu, glavobolju koje mogu trajati i do dva dana. 

Nikako nemojte pokušavati da bodljice maknete rukama ili pincetama jer su bukvalno kao guba – ostaju svugdje i lijepe se za sve površine. Najbolje ih je eliminisati upaljačem - napisao je jedan od pratilaca povodom misterioznog stvorenja fotografiranog na obali Jadranskog mora u Crnoj Gori.

Njegove riječi potvrdilo je još nekoliko njih.

„Samo ne diraj ga. Ako te ubode, na jade si od bolova i iglica koje ne možeš izvući. To je morska gusjenica.“, "Vatreni/pakleni crv, česti su na Mediteranu. Nemojte ih dodirivati golim rukama, otrovni su.“, "Ako ga pomaziš, znat ćeš zašto ga zovu Vatreni crv.“ smjenjivali su se komentari.

A bilo je i onih koji su se našalili na račun neobičnog insekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.