U 76. GODINI

Preminuo "kralj rukometa" na ovim prostorima

Najveći uspjeh je ostvario s ekipom Budućnosti iz Podgorice, kada je bio prvak Jugoslavije 1986. godine, a igrao je i finale Lige prvaka

Vatromir Srhoj. Patrik Macek/PIXSELL

N. H.

4.5.2024

Vatromir Srhoj pod nadimkom Šugi preminuo je u 76. godini, prenose hrvatski mediji.

Srhoj, poznatiji kao "kralj rukometa", neko je ko je ostao sinonim za rukomet na ovim prostorima, a tokom karijere je igrao u prvoj i drugoj ligi Jugoslavije, nosio je dres Splita, Zagreba, Trogira i Adriahema, dok je kao trener bio i daleko uspješniji.

On je više radio u ženskom rukometu, gdje je vodio nekolicinu klubova poput Splita, Dalme, Split Kaltenberga, i to u periodu kada je ovaj sport bio na vrhuncu u Dalmaciji, te su za njegove utakmice svi tražili kartu viška.

Najveći uspjeh je ostvario s ekipom Budućnosti iz Podgorice, kada je bio prvak Jugoslavije 1986. godine, a igrao je i finale Lige prvaka.

Također, radio je i kao selektor Jugoslavije, s kojom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 1990. godine, dok je bio i prvak Mediterana godinu dana kasnije u Grčkoj. Potom je s Hrvatskom uspio također da osvoji Mediteranske igre u Francuskoj 1993. godine, te u Italiji 1997. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.