SKUPŠTINA

Vasvija Vidović nova predsjednica Advokatske komore KS

U izjavi za „Avaz“ istakla kako joj je posebna čast što je dobila povjerenje kolega

Vasvija Vidović

Piše: M. Aš.

26.4.2019

Ugledna advokatica Vasvija Vidović izabarana je danas na Skupštini Regionalne advokatske komore Sarajevo za novu predsjednicu.

Vidović je na tajnom glasanju ubjedljivo pobijedila svoje protukandidate Ifeta Ferageta i Mirsada Sipovića. Ona je dobila 185 glasova kolega, za Ferageta glasala su 53 advokata, a  za Sipovića 27 advokata.

Na poziciji predsjednika, Vidović je zamijenila Senada Krehu.

U izjavi za „Avaz“ Vidović  je kazala da joj je posebna čast što je dobila povjerenje kolega.

- Ovo mi je jedno od najvećih priznanja koje sam dobila u svojoj dosadašnjoj karijeri. Pogotovo sam zadovoljna jer su me na ovu poziciju  izabrale moje kolege. Trudit ću se da Advokatska komora i advokati  dobiju tretman u našem društvu koji ta ugledna profesija u svijetu inače ima i uživa – rekla nam je Vidović.

Kako je pojasnila cilj joj da u svom mandatu rukovođenja Komorom okupi što više advokata

- Moramo okupiti advokate  kako bismo svi zajedno dali što veći doprinos boljem funkcioniranju advokature. Također, mnogo je  nagomilanih problema koje moramo riješiti, ali samo zajedničkim radom. Prije svega, moramo  zaštititi profesiju koja mora bti važan korektivni faktor funkcioniranja pravosuđa i nezabilazan akter reformskih procesa unutar pravosuđa – rekla nam je Vidović.


 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.