OSVRT NA RAD

Mijatović: Riješili smo da stvari guramo naprijed, ako je cijena politička pozicija, platit ćemo je

Vrlo često bi mogli dati brutalne odgovore na kritike bez osnova i struke mnogima, ali time bi samo dali prostor mediokritetima i populistima

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović. Avaz

N. Aj.

27.1.2024

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović na društvenim mrežama se osvrnuo na rad aktuelnog saziva Vlade Federacije BiH.

Istakao je da će sud rade li dobro ili loše svoj posao dati građani FBiH i niko drugi.

- Vrlo često bi mogli dati brutalne odgovore na kritike bez osnova i struke mnogima, ali time bi samo dali prostor mediokritetima i populistima, a izgubili dragocijeno vrijeme. Sretan sam jer sam u ovom sazivu Vlade upoznao mnogo novih ljudi i stekao sjajna prijateljstva. Radimo timski i ni jednu odluku nismo donijeli, a da se nismo usaglasili - naveo je Mijatović.

Dodao je da, iako dolaze iz različitih političkih opcija, u Vladi su "prevashodno ministri i nema politike, a poslodavci su nam građani FBiH".

- Ono što me posebno raduje jeste da se stvara u svim strankama i partijama jedna nova politička generacija koja je već u ovom sazivu preuzela odgovornost. Puno je i problema i izazova, siromašno smo i tužno društvo, mi smo riješili da stvari guramo naprijed, ako je cijena naša politička pozicija, OK, platit ćemo cijenu, ali ćemo biti sretnije i bogatije društvo - naglasio je Mijatović i dodao:

- Zato nastavljamo raditi, a Neka, Toni, Vedrane, Sanja, Nerine, Nedeljko, Amire, Nasiha, Kemo, Željko, Adnane, Jasna, Nedžade, Andrijana, Vedrane, Ramo, hvala što ste prvo prijatelji a onda i sjajne kolege.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.