KORAK BLIŽE EVROPI

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež: Meč obilježili rani gol i potez Hordi zla

Bordo tim je poveo već u 42. sekundi preko Renana Oliveire, a "Rođeni" su propustili i penal na ovoj utakmici

S večerašnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
S utakmice na Koševu - Avaz
S večerašnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
+10
E. Ć.

28.4.2024

Fudbaleri Sarajeva slavili su u derbiju 29. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža na svom terenu rezultatom 3:0.

Nije moglo početi bolje za bordo tim koji je poveo već nakon 42 sekunde igre kada se Renan Oliveira odlično snašao i matirao Osmana Hadžikića.

Početak utakmice je šokirao goste iz Mostara, a prednost domaćih mogao je udvostručiti Hamza Čataković u 24. minuti, ali nije bio precizan.

Vrijedi istaći da su najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, napustile sjevernu tribinu u znak protesta zbog strogih kontrola MUP-a KS.

Za razliku od one u 24., Čataković je u 62. minuti iskoristio šansu koju je imao. Dobio je loptu od Frensisa Kjeremeha (Francis Kyeremeh) i povisio na 2:0, te potvrdio sjajnu formu u proljetnom dijelu sezone.

Šest minuta kasnije je mogao postići još jedan gol, ali je iz novog okršaja golman Hadžikić izašao kao pobjednik. Velež se mogao vratiti u utakmicu u 82. minuti, ali je penal Ante Hrkaća odbranio Dejan Ilijev.

Veliku šansu u 90. minuti propustio je i najbolji igrač Veleža Nermin Haskić, kada je s nekih 11 metara od gola šutirao preko prečke. Kazna za te promašaje stigle su u samom finišu meča, a pogodio je Ajdin Hasić na još jednu asistenciju Kjeremeha večeras.

Sarajevo je nakon ovog trijumfa ostalo na 4. poziciji s 45 bodova, Velež je mjesto iznad s četiri boda više.

Bordo tim u narednom kolu gostuje Slogi, a Velež će dočekati Posušje.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Velež 3:0 (Oliveira 1', Čataković 62', Hasić 90+3').

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.