TRENER BAJERNA

Tuhel bijesan na sudije nakon poraza: "Ovo je protiv svih pravila modernog nogometa, za ovakav potez treba imati m*da"

"Nojer? U sljedećih 50 godina nećemo znati što se dogodilo, svi sad upiru prstom u njega"

PlatformaX

D. H.

9.5.2024

Real Madrid je u srijedu po ko zna koji put na senzacionalan način preokrenuo utakmicu i stigao do konačnog slavlja. Ovog puta na Bernabeuu je pao Bajern u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka (2:1), a najviše se nakon susreta pričalo o poništenom pogotku kojeg su Bavarci postigli duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

Bijesan je bio i  Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) koji je nakon utakmice i sam prokomentirao situaciju.

- Mislim da je ovo što se dogodilo protiv svih pravila modernog nogometa. Pomoćnik je taj koji je prvi pogriješio jer je odmah podignuo zastavicu u situaciji u kojoj nije mogao biti siguran da je to ispravno. Morate imati muda, hrabrost, da podignete zastavicu u takvoj situaciji, a nakon svega je i glavni sudija zaustavio igru nakon što je shvatio da smo uspješno završili akciju. Čisto sumnjam da bi ovo dosudio da je obrnuta situacija bila u pitanju.

Komentirao je Tuhel i pogrešku Manuela Neuera nakon koje je i krenuo veliki preokret ‘kraljeva‘.

- Bila je to individualna pogreška nekoga ko je bio najbolji na terenu u Madridu. Šteta. Manuel nije zaslužio da mu se dogodi ta pogreška jer je odigrao utakmicu svjetske klase. U sljedećih 50 godina nećemo znati što se dogodilo, svi sad upiru prstom u njega, on je trenutno najnesretnija osoba.

Pomoćni sudija se navodno ispričao De Lightu.

- Prihvaćamo izvinjenje, ali nije vrijeme za ovakve stvari, ovo je polufinale Lige prvaka. Sudije moraju biti na najvišem niviou, oni moraju biti koncentrirani. Nije dovoljno izviniti se - kaže Tuhel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.