NE ŠTEDI NIKOGA

Rade Bogdanović oštro kritikovao selektora Slovenije: Uveo je igrača koji ima psihičke probleme

Bio bih sretan da je Slovenija prošla i na kraju su sitnice odlučile utakmicu

Bogdanović: Našao krivca za ispadanje Slovenije. Screenshot / YouTube

E. Ć.

prije 2 dana

Nekadašnji fudbaler, između ostalih Željezničara i stručni konsultant RTS-a za vrijeme trajanja Evropskog prvenstva Rade Bogdanović sada je kritikovao selektora Matjaža Keka.

Bogdanovićevi komentari obilaze regionalne portale, a najviše je kritikovao reprezentaciju Srbije koja je ispala već u grupnoj fazi. Umjesto Srbije, osminu finala je izborila Slovenija koja je jučer ispala od Portugala nakon penala (1:0).

- Bio bih sretan da je Slovenija prošla i na kraju su sitnice odlučile utakmicu. Kada četiri utakmice ne izgubite pored ovakvog "fajta"... Ipak, neiskustvo. Ne može trener uvesti dvojicu, a jedan ima psihičkih problema.

Najgori mogući izbor selektora Matjaža Keka je da dva ljevonoga igrača uvede - rekao je Bogdanović, koji je aludirao na Josipa Iličića koji se dugo borio s depresijom.

Iličić je bio prvi izvođač penala za Sloveniju, a portugalski golman Diogo Košta (Costa) odbranio je šuteve i Juri Balkovecu i Benjaminu Verbiču.

Nije Bogdanović štedio ni Benjamina Šeška, koji je u produžecima imao priliku koju je mogao samo poželjeti, ali je nije iskoristio.

- Najgore što je mogao učiniti je da "telefonira". Položajem tijela je govorio gdje će pucati. Mogao je sve učiniti kao u prvoj situaciji s Pepeom kada je trebao ući u liniju i izboriti faul. Igrač vrijedi 50 miliona eura, a loptu tako zgužva lijevom nogom - poručio je Bogdanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.