NE PROPUSTITE

Večeras u 20 sati intervju na Avaz TV s nanom Fatom Orlović

Ko je najviše razočarao podrinjsku heroinu u smislu naroda, komšija, ali i političara

Nana Fata Orlović. Avaz

N. Aj.

9.5.2024

Podrinjska heroina i živa legenda Konjević-Polja pored Bratunca nana Fata Orlović dala je intervju za Avaz TV, koji ćemo emitirati večeras u 20 sati na našem YouTube kanalu.

Urednika i voditelja emisije Evelina Traku, zajedno s ostatkom ekipe iza kamera, ugostila je u svom domu u Konjević-Polju, istom onom u čijem dvorištu je bespravno bila izgrađena crkva. A nana nije odustala, nije se dala, već je do kraja dovela svoju pravnu borbu, a crkva je naposljetku i srušena.

Govorila je nana Fata o svom zdravlju, prisjetila se odlaska na hadž, svojoj djeci, unucima, ali i vijestima iz političkog života koje dobiva putem televizije. Osvrnula se i na to ko je najviše razočarao u smislu naroda, komšija, ali i političara.

Prepričala je susret s Miloradom Dodikom, a prokomentirala je i njegov dolazak na otvorenje džamije Arnaudije u Banjoj Luci. Ne mrzi ga, kaže, ne mrzi nikoga.

S velikim oduševljenjem govorila je o svojoj djeci i unučadima, ali i stanju u bošnjačkom narodu danas te je u svom stilu preporučila šta treba raditi u budućnosti.

Poručila je omladini da se školuju, a šta je više puta ponovila političarima u BiH, pogledajte večeras u intervjuu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.