POŽAR U GETEOVOJ

Vlasnica Golfa pohvalila dvojicu pripadnika PU Novi Grad: Da nisu brzo reagirali i moje vozilo bi izgorjelo

Protivpožarnim aparatom gasili požar i prije dolaska vatrogasaca

Policajac s aparatom na licu mjesta. Facebook

9.5.2024

Zahvaljujući dvojici policajaca PU Novi Grad Sarajevo koji su brzo reagirali, požar koji je jučer izbio na vozilu Toyota Avensis u Geteovoj ulici na Alipašinom Polju, nije se proširio na ostala vozila koja su bila parkirana u blizini.

To  je za portal "Avaza"  saopćila A. S. (identitet poznat redakciji) čije je vozilo Golf 7 bilo parkirano odmah do zapaljene Toyote.

Policajac s aparatom na licu mjesta. Facebook

- Kada smo saprali automobil nakon gašenja vidjeli smo da nije oštećen, nikakvog oštećenja nije bilo. Saopćeno je da je bila namjerna paljevina, ali ja bih pohvalila policijske službenike PU Novi Grad Nermina Musića i Alena Hodžića koji su brzo reagirali i odmah pristupili gašenju vozila. Ulazili su zgradu na broju 6 da uzmu vodu, a potom su iz susjednog ulaza uzeli protivpožarni aparat i gasili prije nego što su vatrogasci i došli - kazala je za portal "Avaza" ova Sarajka.

Navela je, da nije bilo policajaca, ona bi sigurno ostala bez svog vozila.

- Svi građani kažu da nije bilo tih policijskih službenika da gase požar aparatom da bi ovdje izgorjelo i moje auto i drugo vozilo koje je bilo pored. Zahvaljujući njima moj automobil je ostao neoštećen. To bi bila materijalne šteta koju čovjek teško može nadomjestiti - kazala je naša sagovornica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.