NJUJORK

Tramp bjesnio pred sudom: Njegova odbrana nastavila ispitivanje porno zvijezde

Američki mediji naveli su da je nastavak suđenja obilježila Trampova reakcija prije samog suđenja

Donald Tramp. AP

N. H.

9.5.2024

Na sudu u Njujorku nastavljeno je suđenje Donaldu Trampu (Trump), bivšem predsjedniku SAD, a na klupi za svjedok ponovo se našla bivša zvijezda filmova za odrasle Stormi Daniels (Stormy). 

Trampova odbrana je nastavila unakrsno ispitivanje Daniels, a tokom ročišta pokazane su poruke na ekranu, nakon čega je advokatica Susan Nekels (Necheles) tvrdila da je zvijezda filmova za odrasle tražila novac od Trampa kako bi unovčila priču o njihovoj aferi.

- U ovom trenutku, tražili ste novac, htjeli ste novac od predsjednika Trampa? - pitala je, što je Daniels oštro negirala:

- Tražila sam da svoju priču prodam izdavačima kako bi se saznala istina. Nedostajalo nam je vremena za to.

Daniels je naglasila kako su brojni izdavači željeli objaviti priču, nakon čega je bila pitana da li su izdavači bili voljni dati joj novac za to. Ona je odgovorila da nisu. 

Osvrnuli su se i na period kada je Daniels govorila o cijelom slučaju, a Trampova advokatica je naglasila kako je Daniels kapitalizirala trenutak. 

- Ostvarili ste kapital tako što ste napravili turneju po striptiz klubovima uz slogan sličan onome koji je Trump koristio u predsjedničkoj kampanji - rekla je.

Američki mediji naveli su da je nastavak suđenja obilježila Trampova reakcija prije samog suđenja, koji se činio poprilično bijesan zbog cijele situacije. 

- Sudije nemaju slučaj. Ovaj slučaj nikada protiv mene nije trebao biti pokrenut i sve je laž - rekao je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.