ZATEGNUTI ODNOSI

Stigla neočekivana reakcija iz Hrvatske: Nema ulaska u zemlju zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu?

Predstavnik Mosta Miro Bulj uputio je zvanično u proceduru zaključak kojim bi za sve poslanike koji su glasali za rezoluciju proglasio nepoželjnim

Sa sjednice Sabora. Patrik Macek/PIXSELL

N. H.

prije 2 dana

Hrvatski poslanici, nakon usvajanja Rezolucije o Jasenovcu koji je usvojila Skupština Crne Gore, predložili su mjeru protiv Podgorice da poslanicima koji su galsali za ovu Rezoluciju bude zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Tako predstavnik Mosta Miro Bulj uputio je zvanično u proceduru zaključak kojim bi za sve poslanike koji su glasali za rezoluciju proglasio nepoželjnim u Hrvatskoj.

- Uputio sam zaključak da se Vlada Hrvatske obaveže da crnogorske zastupnike proglasi personom non grata zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike srpskog sveta, nastavka velikosrpske politike iz 90-ih godina - rekao je Bulj.

I predstavnica HDZ-a Danica Baričević kaže da je neprihvatljivo da Crna Gora donese takvu rezoluciju.

- I najnaivnijima je jasno zašto su vladajući u Crnoj Gori to učinili upravo sada. Kao vjerni vazali onih koji trenutno vladaju Srbijom zasigurno su dobili uput da po bilo koju cjenu skrenu pozornost srpske, crnogorske i svjetske javnosti s činjenice da je u Generalnoj skupštini UN 23. maja 2024. usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici - kaže Baričević.

Oglasio se i predstavnik Srba Milorad Pupovac riječima da kao predstavnik naroda koji je najviše stradao u Jasenovcu, nijedna rezolucija nije po mjeri ni po srcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.