UŽAS

Horor u zatvoru: Zatvorenik nabavio pištolj, ubio uposlenika u kuhinji pa sebe

"Temeljito ćemo istražiti kako je došlo do ovog tragičnog incidenta", stoji u saopćenju

Zatvor. X

D. H.

16.6.2024

Zatvorenik je rano jutros pištoljem ubio zaposlenika kuhinje zatvora u američkoj saveznoj državi Džordžiji, nakon čega je počinio samoubojstvo. Kazneno-popravni odjel Georgije u priopćenju navodi da istražuje smrtne slučajeve u zatvoru Smith. Dodaje kako je zatvorenik Jaydrekus Hart jutros oko 4:30 pucao u djelatnika koji je služio hranu u zatvorskoj kuhinji, a zatim upucao sam sebe. "Temeljito ćemo istražiti kako je došlo do ovog tragičnog incidenta", stoji u saopćenju.

Ime ubijenog kuhinjskog radnika, zaposlenika ugostiteljske kompanije Aramark, nije za sada objavljeno. Ovo je drugo ubistvo članova osoblja zatvora Smith u manje od godinu dana. Zatvorski službenik Robert Clark (42) umro je prošlog listopada nakon što ga je zatvorenik kojeg je pratio napao s leđa oružjem ručne izrade, piše ABC News.

U februaru 2023. je otpušten upravitelj zatvora Brajan (Brian) Adams. Nakon istrage je optužen za reketarenje, podmićivanje te davanje ili pisanje lažnih izjava. Hart je u zatvoru od 2015. nakon što je u okrugu Carroll osuđen za ubojstvo iz nehaja. Najranije je mogao na slobodu 2043. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.